redakce | Zprávy | 08.10.2020
Česká veganská společnost letos vyhlásila soutěž, ve které se měli utkat ti nejlepší kuchaři se svými rostlinnými recepty. Hlavním smyslem soutěže bylo ukázat atraktivní, nutričně vyvážené moderní veganské pokrmy, které jsou v dnešní době velmi žádané. Soutěže se zúčastnili nejen kuchaři z veganských restaurací, ale i lidé z profesionálních kuchyní používajících živočišné produkty.
Do soutěže se přihlásila i Pavla Drlíková - kuchařka z brněnské veganské restaurace Die Küche, která je součástí klubu Kabinet múz, a kuchařské utkání vyhrála. „Překvapilo mě, jakou má soutěž vysokou úroveň, i když se jednalo o první ročník. Velice profesionální přístup personálu, organizátorů, poroty i samotných soutěžících. O to víc mě první místo těší, protože konkurence byla opravdu veliká,“ popisuje Pavla. Od luxusních degustačních menu o čtyřech chodech po svíčkovou omáčku nebo halušky - to vše je Die Küche. To, co spojuje všechna jídla a především koncept celé restaurace, je však jednoduché: důraz na kvalitu, čerstvost a veganství. Od roku 2016 Die Küche přesvědčuje své hosty o tom, že veganská kuchyně nemusí být jen pouhou náhražkou, ale že může nabídnout nečekaný chuťový zážitek i mnohým neveganům. O tom, že Die Küche stojí za zkoušku mimo jiné hovoří i fakt, že restaurace obdržela titul Nejlepší veganská restaurace roku 2019.
A jaké jídlo tolik porotě zachutnalo? Carpaccio z pečené červené řepy, nočky z mandlového sýru, kaviár z ostružin, crumble z vlašských ořechů a ovesných vloček, rukolové pesto. „Pokrm, který jsme prezentovali, měl být sezónní, lehce stravitelný a výživově vyvážený. Jídlo neberu jako "plnidlo", ale zároveň se zajímám, aby v pokrmu byl dostatek bílkovin, kvalitních tuků a sacharidů. Při vymýšlení soutěžního jídla jsem proto k tomu takto přistupovala. Aby chuť jednotlivých komponentů do sebe krásně zapadaly a člověk se po jídle necítil unavený. Ba naopak plný energie,“ vysvětluje Pavla, která je také autorkou kuchařky Veganské Neřesti. Kniha je k dostání také přímo v restauraci Die Küche a najdete v ní spoustu zajímavých receptů.
Die Küche
fb restaurace
redakce 21.11.2024
Spolupráce so zahraničnými umelcami z Londýna, Bristolu, Prahy a Tokia dodávajú albumu medzinárodný charakter.
redakce 21.11.2024
Jejich hudba kombinuje avantgardu s útulností, kakofonii s melodií a jazykové propasti s krásou.
redakce 21.11.2024
Clock DVA neúnavně pokračují v nahrávání své hudby a uvádění odvážných audiovizuálních postcyberpunkových projektů.
redakce 20.11.2024
Po dvouletém období introspekce a odmlky na sociálních sítích se Giudi rozhodla sdílet svou osobní cestu a transformaci, na které spojila svou energii i s Fallgrapp.
redakce 20.11.2024
Po jarním vyprodaném koncertu ve Foru Karlín nyní zamíří v rámci svého turné Miss Possessive do největší české haly.
redakce 20.11.2024
Husův sbor zaplní abstraktní, rozostřené, kvadrofonní textury legendy německé elektronické scény Jana Jelinka.
redakce 19.11.2024
Bludičky z povier, ktoré nesú blikajúce svetlá a v noci ľudí navigujú do močiarov, sú vo videoklipe metaforou vysporiadania sa s klamármi a zavádzačmi.
redakce 19.11.2024
Důmyslně orchestruje zvuk, vizuální prvky, materiály, fyzikální jevy a matematické pojmy do strhujících živých představení a instalací.
Mariia Smirnova 18.11.2024
V honbě za lepším životem, který vám tu nikdo neslíbil, se platí velmi vysoká cena – cena věcí, kterých jste se museli vzdát.
redakce 18.11.2024
Kapela na scénu vrací svůj charakteristický psychedelický art pop, který kombinuje taneční rytmy, jazzové prvky a math rockové zvraty.