Zprávy / Festivalové

Festival Bez ambicí za pár

Festival Bez ambicí za pár

redakce | Zprávy / Festivalové | 21.08.2024

Litomyšl není jen Smetanova – už pošesté (včetně nultého ročníku) se tam v sobotu 24. srpna 2024 na Nové scéně u Smetanova domu a v Music clubu Kotelna sejdou jak ustálená jména „alternativní“ scény, tak pro mnohé i nová krev. To vše v rámci festivalu Bez ambicí.

Po letech se vrací na podia i do Litomyšle Veronika Hložková známá jako Veronique. Violoncello, loopy, zpěv. Autorská tvorba i covery napříč žánry. Užtvanka se chystá zachránit Litomyšl dávkou zasněného bigbítu. Před čím? Lítost, ️alkohol, ️delirium tremens, ️bílé myšky, ️černé myšlenky. Palma je holka, která dřív hrála s Indošem v Letu, pak sama s iPadem, teď zpívá, hraje a skládá songy se svojí kapelou.

Vojtik, mladý hudebník, který na konzervatoři vystudoval herectví, vzbudil na YouTube pozornost českého i slovenského publika svým hitem Detvianský sen. Následovalo EP o rozměrech alba, kde mezi lovesongy tematizuje coming out i hluboké emoce a společenskou kritiku. Fvck_Kvlt pochází z Trnavy a kromě svého projektu ještě působí v punkové kapele The Wilderness. Je producentem beatů rapera Edúv Syn a spolupodílí se na hudební dramaturgii festivalu Pohoda. Loňským albem Cigán způsobil menší poprask, překročil hranice regionu i žánru. Live sety jasně přiznávají jeho působení v punku a hardcoru. Anna Vaverková, skladatelka, zpěvačka, klávesistka a producentka. Po úspěšném EP Roztomilá holka, které jí vyneslo nominace na ceny Vinyla, Apollo a Anděl, vydala v roce 2023 debutové albem nazvané Pozdravy z polepšovny.


Audiovizuální liveact pražské hudebnice a grafičky Nivva pracující v oblasti 3D technologií si pohrává s překračováním hranice mezi reálným a virtuálním. Kapitán Demo. Kdo to je? Mistr Světa Všeho, nejnafouklejší česko–italská celebrita, největší podnikatel s merčem, král reklamních spotů. Toyota Vangelis, digitální písničkář Václav Peloušek (zakladatel Bastl Instruments) po sérii samostatných singlů a loňském EP vydal na začátku února letošního roku debutové album Výklopný světlomety. Na něm prozkoumává svou křehkou mužskost a zranitelnost. Letošní jízdu dotáhne do konce zkušený téměř rezident DJ M@rk. Deep house, techno, elektro, láska, pohoda, tanec.

Info

Bez ambicí
24. 8. 2024
Litomyšl
Fb událost

foto © Minka Dočkalová

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Třicet let naděje a porozumění na Jazz Goes to Town

redakce 13.09.2024

Velmi kontrastní přístup k akustické písňové tvorbě představí skladatelka a zpěvačka Maja S. K. Ratkje spolu s kytaristou a zpěvákem Stianem Westerhusem.

Le Guess Who? představuje celý program

redakce 12.09.2024

V rámci Le Guess Who? se také představí umělci zapojení do zvukové rezidence Sounds of Places, která se soustředí na sonické aspekty a estetiku místa.

Groove Brno kompletní

redakce 11.09.2024

Započítáme-li i jarní „předfestivalový“ koncert stoupající kytarové hvězdy Giacomma Turry, je připraveno celkem třináct večerů.

Tématem akce BEZDfest24 bude bezdomovovectví

redakce 10.09.2024

Benefiční festival BEZDfest24 chce být navzdory závažnosti tématu plný radosti a porozumění.

Festival potu a froté pohody Hiki Joki

redakce 09.09.2024

Esencí Hiki Joki je jen tak být a nechat se nést tím, co se vám zrovna omotá kolem ručníku.

Festival Kino Brasil v novém kabátu

redakce 09.09.2024

Sucho má na brazilskou kulturu výrazný vliv, zejména v severovýchodní oblasti země, známé jako Nordeste.

Brněnský klubový festival a hudební konference Batch

redakce 07.09.2024

V rámci jednoho vstupného mohou návštěvníci plynule přecházet mezi jednotlivými kluby a oddat se široké paletě žánrů.

Mezinárodní filmový festival Brno16 pojede 65. ročník

redakce 06.09.2024

Největší prostor bude i letos patřit mezinárodní soutěži, ve které se představí 34 kraťasů z celého světa.

Unsound finalizuje program: Bassvictim, Nídia & Valentina Magaletti, Zuli a další

redakce 05.09.2024

Nové album kombinující žánry představí v rámci live show egyptský umělec Zuli, polsko-britské duo Bassvictim odpálí svůj osobitý basspunk a Harry Górski-Brown zahraje na dekonstruované dudy.

Festival 4 + 4 dny v pohybu zabydlí Hybernskou

redakce 04.09.2024

Soubor současného fyzického divadla Burkicom uvede svou novinku Slunce, která je apokalyptickou sci-fi o lidskosti, obrazem konce, který si přejeme zažít.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace