Zprávy / Pozvánky

P&J Music chystají na podzim: Duo Ranas, Shalosh, Shai Maestro trio a další

P&J Music chystají na podzim: Duo Ranas, Shalosh, Shai Maestro trio a další

redakce | Zprávy / Pozvánky | 19.08.2024

Duo Ranas je prostě v Praze jako doma. Sice jistě ne tak doma jako kdysi v kultovním, pro milovníky tanga málem mýtickém Café Tortoni v Buenos Aires. Místně se silným kumštýřském géniem loci, kde duo započalo svoji spolupráci a během tři roky trvající rezidence se před náročným a znalým publikem sehrálo a sžilo k dokonalosti. Ale dostatečně doma, aby pro publikum zůstalo příjemně exotickým a přitom neztratilo chuť vracet se na milá místa. Nostalgie a vášně autentického tanga v podání virtuózního argentinského dua již 29. října 2024.

Ač v reálném světě utopie nefungují, v muzice jich zjevně dosáhnout lze. Do Prahy se vrací Shalosh, izraelské klavírní trio, co hraje „jako jeden muž“. Muzikanti si předsevzali, že nikdo nebude ten hlavní, ale postaví svoji hudbu na dokonalé komunikaci rovnoprávných osobností. Aktuální album Tales Of Utopia představí v idylické souhře 1. listopadu 2024 v Atriu na Žižkově.


Na stejném místě o pár týdnu později (24. listopadu) vystoupí Shai Maestro a pozve posluchače do nových světů. Izraelský pianista se vrací do Prahy ve formátu klavírního tria, který je mu nejvlastnější. Nabídne osobitý pohled na současný jazz, kotvící v americké tradici, ovšem obohacený bezednou pokladnicí melodií a rytmů Levanty.

Výrazná osobnost evropské improvizační scény, německý bubeník a hráč na netradiční zvukové objekty Klaus Kugel, u nás už vystupoval a vydával alba v duu s Pavlem Hrubým i s triem Anna Romanovská / Petr Tichý / Michal Hrubý. Během dvojkoncertu budeme mít 4. prosince 2024 možnost účastnit se dalšího dobrodružství niterné hudební komunikace členů obou projektů.

Info

P&J Music
web

foto © se svolením P&J Music

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Pulz nabídne Berlin Manson, DVA, P/\st či Edova syna

redakce 12.09.2024

Bourání žánrů, fenomény a nárazy beatů do syntetických stěn. Třetí ročník koncertní série Pulz v Paláci Akropolis jede dál

Laurel Halo přiveze do MeetFactory Atlas

redakce 11.09.2024

Deska Atlas odbočuje směrem k akustické instrumentaci, ambientnímu jazzu, sofistikované modální harmonii a melasovým dronujícím plochám.

Ciocia Czesia slaví čtvrté narozeniny

redakce 10.09.2024

Letos se Ciocia spojila s kolektivem Estrogun a Praha se tak může těšit na rozmanitý line-up složený z východoevropských vystupujících a DJs, kteří promění Underdogs na barevnou party.

Lenka Dusilová s projektem mezigeneračních dialogů

redakce 08.09.2024

Zpěvačky vedou společný dialog na téma vztahy, rodinné kořeny a emoce.

Do bazénu s Divo Institute

redakce 05.09.2024

AV, meotary, bar, bazén, postclub, punk, rap, wanastowky, shoegaze i oheň. Osvěžující koupání v multižánrových vodách Barrandovské plovárny.

IONS v novém videu i na podzimním turné

redakce 04.09.2024

Birds of Reminiscence vychází u příležitosti znovuvydání alba Counterintuitive na vinylu u amerického labelu Willowtip Records.

Září v Kabinetu múz

redakce 03.09.2024

Rozkročený metal, experimentální elektronika a rap, písničky a sety. Nová sezóna.

Lime Cordiale ve Fuchsu

redakce 03.09.2024

Hudba Lime Cordiale odráží uvolněný a slunečný pohled na život plný surfování a pláží, který Louis, Oli a jejich spoluhráči tak milují.

Synapse Knowledge oslavuje Moondoga

redakce 02.09.2024

Série hudebně-vzdělávacích setkání se v září vrací do MeetFactory s přednáškovým blokem věnovaným kultovnímu avantgardnímu skladateli. I s Lydií Lunch.

Faithless do Prahy s novou deskou

redakce 02.09.2024

Nejnovější singl s příznačným názvem Find a Way je pocta klasické elektronice.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace