Zprávy / Festivalové

MikuLOVE nabídne na dvacet „nepopulárních” kapel

MikuLOVE nabídne na dvacet „nepopulárních” kapel

redakce | Zprávy / Festivalové | 18.08.2024

Dvacátý (plus čtvrtý) ročník hudebního festivalu MikuLOVE, který proběhne 30. a 31. srpna v areálu letního kina v Mikulově, malebném srdci jižní Moravy, nabídne během dvou dnů přes dvacet alternativních kapel a hudebníků.

K hlavním zahraničním lákadlům patří společný koncert Už jsme doma a zpěváka Renaldo M. (Brian Poole) z anglické avantgardní legendy Renaldo and the Loaf. Anglická avantgardní dvojice Renaldo and the Loaf působí na hudební scéně již od 70. let minulého století a velmi úzce spolupracovala s anonymní americkou skupinou The Residents. Už jsme doma s touto kapelou spolupracovala o dvě desítky let později na jejich představení Freak Show a také později na albu Moravian Meeting. Renaldo and The Loaf nahráli několik oficiálních „studiových” alb včetně Title in Limbo s The Residents.


Nedávno byli zařazení na webovou stránku nazvanou Nejdivnější kapely světa a magazín Mojo zařadil jejich nahrávku mezi 50 nejdivnějších desek všech dob. V 80. letech se dvojice rozpadla, v roce 2006 se opět dala dohromady a v roce 2016 vydala po dlouhých dvaceti devíti letech své první album nazvané Gurdy Hurding. V roce 2022 byl natočen film Renaldo and the Loaf - 23rd Century Giants, který podrobně mapuje historii kapely. Ten bude uveden na festivalu v sobotu.

Festival již tradičně představí kapelu z Japonska - tentokrát Plastic Dogs, avantgardní formaci saxofonistky Ono Ryoko. Na MikuLOVE zahrají dále například Vltava, Karel Plíhal, Helmutova stříkačka, Zuby nehty, První hoře, Povodí Ohře, Terrible 2s, Krajina Ró, OTK, Fru Fru, Beata Bocek a mnoho dalších.

více o festivalu zde

Info

MikuLOVE
30.–31. 8. 2024
Letní kino, Mikulov
web festivalu

foto © se svolením festivalu MikuLOVE

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Třicet let naděje a porozumění na Jazz Goes to Town

redakce 13.09.2024

Velmi kontrastní přístup k akustické písňové tvorbě představí skladatelka a zpěvačka Maja S. K. Ratkje spolu s kytaristou a zpěvákem Stianem Westerhusem.

Le Guess Who? představuje celý program

redakce 12.09.2024

V rámci Le Guess Who? se také představí umělci zapojení do zvukové rezidence Sounds of Places, která se soustředí na sonické aspekty a estetiku místa.

Groove Brno kompletní

redakce 11.09.2024

Započítáme-li i jarní „předfestivalový“ koncert stoupající kytarové hvězdy Giacomma Turry, je připraveno celkem třináct večerů.

Tématem akce BEZDfest24 bude bezdomovovectví

redakce 10.09.2024

Benefiční festival BEZDfest24 chce být navzdory závažnosti tématu plný radosti a porozumění.

Festival potu a froté pohody Hiki Joki

redakce 09.09.2024

Esencí Hiki Joki je jen tak být a nechat se nést tím, co se vám zrovna omotá kolem ručníku.

Festival Kino Brasil v novém kabátu

redakce 09.09.2024

Sucho má na brazilskou kulturu výrazný vliv, zejména v severovýchodní oblasti země, známé jako Nordeste.

Brněnský klubový festival a hudební konference Batch

redakce 07.09.2024

V rámci jednoho vstupného mohou návštěvníci plynule přecházet mezi jednotlivými kluby a oddat se široké paletě žánrů.

Mezinárodní filmový festival Brno16 pojede 65. ročník

redakce 06.09.2024

Největší prostor bude i letos patřit mezinárodní soutěži, ve které se představí 34 kraťasů z celého světa.

Unsound finalizuje program: Bassvictim, Nídia & Valentina Magaletti, Zuli a další

redakce 05.09.2024

Nové album kombinující žánry představí v rámci live show egyptský umělec Zuli, polsko-britské duo Bassvictim odpálí svůj osobitý basspunk a Harry Górski-Brown zahraje na dekonstruované dudy.

Festival 4 + 4 dny v pohybu zabydlí Hybernskou

redakce 04.09.2024

Soubor současného fyzického divadla Burkicom uvede svou novinku Slunce, která je apokalyptickou sci-fi o lidskosti, obrazem konce, který si přejeme zažít.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace