Články / Seriály / / 10+1

10+1 = James Copley (Electro Deluxe)

10+1 = James Copley (Electro Deluxe)

redakce | Články / Seriály / / 10+1 | 17.10.2024

Francouzský fenomén, který v domovině vyprodává mnohatisícové haly, míří do Česka na dva koncerty. A sedmičlennou funk/soulovou formaci posílí celá dechová sekce v tuzemsku dobře známého B-Side Bandu. Bude to naprosto jedinečná příležitost si Electro Deluxe vychutnat v rozšířené sestavě tak, jak to mají možnost zažít posluchači ve Francii. Druhou podobnou příležitostí je pustit si jedenáct oblíbených písní kapely, o které se podělil zpěvák James Copley.


Prince - Sexy Dancer
Toto album jsem našel, když jsem se vkradl do pokoje starší ségry. Na zadní straně obalu byl nahý muž sedící na bílém koni. Musel jsem si to pustit. Gospel, funk, rock a nadměrná sexualita. Rezonovalo to v chlapeckém věku a rezonuje to i dnes.


Maceo Parker - Shake Everything You've Got
Když jsem studoval na konzervatoři, hrál jsem poprvé s opravdovou funky kapelou, která mě s touto skladbou seznámila. Zasáhla mě svou jednoduchostí a působivostí. Maceovo sólo je klenotem drzosti a groovu. On promlouvá saxofonem.


Buckshot LeFonque - Breakfast
Nádherná směs jazzu a hip hopu, která otřásla mým mládím. Branford Marsalis byl pro mě vždycky vzor. Tento hybridní projekt maká s velkou dávkou invence v aranžích a neuvěřitelnými hudebníky.


The RH Factor - Hardgroove
Moderní verze elektrického období Milese Davise, The RH Factor, na mě měla obrovský vliv, co se týče zvuku a způsobu, jakým přistupuji ke groovovým instrumentálním skladbám, kde hraje důležitou roli improvizace.


Herbie Hancock - Palm Grease
Protože Mike Clark.


Keith Jarett Trio - My Funny Valentine
Citlivost, čistota; hudba je všude a rozechvívá mou duši.


The Brecker Brothers - Some Skunk Funk
Funk, groove, hudba jako pulz, tanec, improvizace v přítomném okamžiku. Tady a teď.


Me'Shell Ndegeocello - The Way
Jedna ze skladeb, co mě inspirovaly nejvíc.


Jamiroquai - Too Young to Die
S tímto albem jsem se naučil hrát na basu.


Electro Deluxe Big Band - Let's Go to Work
První píseň, kterou jsem s kapelou napsal. Klip je ze chvíle, kdy se rozhodla mě přijmout, což navždy změnilo můj život.


George Michael - Careless Whisper
O hříšných potěšeních se nemluví.

Info

Electro Deluxe (fr)
web

živě: Electro Deluxe big band & B-Side Band
23. 10. 2024 20:00
Sono Music Club, Brno
vstupenky

Electro Deluxe big band & B-Side Band
24. 10. 2024 19:30
Lucerna Music Bar, Praha
vstupenky

foto © Pascal Montagne

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

10+1 = Nina Honová

redakce 06.10.2024

V rámci festivalu Music is Nina a Štěpán Honovi představí jedinečnou barevnost spojení klavíru a vibrafonu. Zatím si poslechněme klavíristčiny oblíbené skladby.

10+1 = Anna-Marie + Tasya (Lunchmeat)

redakce 19.09.2024

Co může být lepšího než doporučení přímo od členek týmu festivalu, které vám prozradí, na jaká shows letošního Lunchmeatu nesmíte chybět?

10+1 = Lukáš Polák

redakce 11.02.2024

Lukáše můžete znát z kapel Orient nebo Ginger Wizard & Peter Jacksons. Také je součástí nahrávacího studia Tropical Cell. Lásky, nejoblíbenější kapela a guilty pleasure?

10 + 1 = Ale Hop

redakce 26.10.2023

Co všechno peruánskou rodačku Alejandra Cárdenas Pacheco inspirovalo? Můžete vidět a slyšet na Le Guess Who?, nebo taky za pár dní v Punctu.

10 + 1 = Felix Bushe (Gengahr)

redakce 13.10.2023

"Znát a milovat album Raw Power od The Stooges bylo součástí mé identity, když jsem začínal hrát ve vlastních kapelách," říká zpěvák Felix Bushe. Zítra živě.

7 + 3 + 1 = Adam Dragun

redakce 02.10.2023

Sedm divadelních vzpomínek, které jsou pro Adama zásadní, tři tipy, co v nejbližší době vidět v Praze, a jedno guilty pleasure!

10 + 1 = Martyyna

redakce 15.09.2023

"Nedávno jsem si uvědomila, že hudba kterou jsem poslouchala jako teenager hluboko uvnitř mě zakotvila a podvědomě inspiruje mou dnešní produkci," říká Martyyna. Lunchmeat volá.

10 + 1 = Freddy Ruppert

redakce 04.08.2023

Jako první pod hlavičkou nového projektu Ávéčko vystoupil americký hudebník a umělec Freddy Ruppert. Giallo, giallo a zase giallo!

10+1 = Micha Zaat (Tramhaus)

redakce 15.07.2023

Micha Zaat ze skupiny Tramhaus pootevřel dveře do světa písní, které ho formovaly. Za čtyři dny na Colours nebo den na to v pražském klubu Underdogs’!

10 + 1 = Obscene Extreme Festival 2023

redakce 25.06.2023

Na co nás pozve Čurby v rámci letošního ročníku Obscene Extreme? Jedenáct jmen přímo od srdíčka! A to bije velmi rychle.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace