Články / Seriály

Kam na rajz se Zdeňkem Neusarem (Beseda)

Kam na rajz se Zdeňkem Neusarem (Beseda)

redakce | Články / Seriály | 22.07.2024

Zdeněk Neusar vedl v letech 1999 až 2010 coby ředitel festival Beseda (u Bigbítu) v Tasově, kde dodnes působí na pozici kurátora hudebního programu, píáristy a supervizora. „Beseda je láska na celý život!“ říká. Rovněž je šéfredaktorem magazínu Frontman.cz a jako PR manažer stojí v pozadí kampaní řady hudebníků z domácí nezávislé scény. Úzce spolupracuje s hudebními cenami Vinyla a od roku 2011 je členem týmu Radia 1, kde jako jeden z moderátorů připravuje česko-slovenskou hitparádu Velké sedma. Kam nás vezme za nejlepšími hudebními zážitky?


Pop Messe, 25.-27. 7. 2024, Velodrom, Brno
Je to pro nás objektivně vzato trochu konkurence, ale Tomina Kelara mám rád a Brno si podobný festival už léta zasloužilo. Jsme na jedné lodi. Loni tam byli skvělí Young Fathers nebo Max Cooper, letos do nového areálu na Velodromu dovezou Sleaford Mods, Leftfield, Gus Gus, Warhaus nebo Františka Skálu s Provodovjany. Městský festival jaksepatří!

Beseda, 2.-3. 8. 2024, Tasov u Veselí nad Moravou
Beseda je láska na celý život, sám jsem v ní po uši už od roku 1999. Letos máme legendy The Ecstasy of Saint Theresa a Moimir Papalescu & the Nihilists, ale hlavně tradiční výběr toho nejaktuálnějšího z československé nezávislé scény: Fvlcrvm, God and Eve, Manon meurt, Mutanti hledaj východisko, Petra Hermanova, post-hudba nebo Vojtik, celkem padesát programových položek. A budou i krásní zahraniční hosté – radikální zambijsko-kanadská raperka Backxwash, britští PVA nebo američtí Frail Body. Nechybí pořad ArtCafé s šéfredaktorem Full Moonu Michalem Pařízkem, pořad Podhoubí nebo seance Pavla Klusáka. Absolutní detox na moravském venkově – prostě pořád regulérní kultura z jiného světa, jak máme i v podtitulku.


Model/Actriz, 7. 8. 2024, Bike Jesus, Praha
Brooklynští Model/Actriz mě strašně štvou, ale zmínit je musím. Už jsme s nimi měli podepsanou smlouvu na Besedu, ale nakonec nás jeden americký promotér přeplatil. Místo hlavního času na Besedě tak na ně poprvé v Česku můžete zajít do menšího klubu – a nenechejte si to ujít! Model/Actriz patří k nejskloňovanějším kapelám nové hudební generace, míchá postpunkové a industriální vlivy, záblesky nočních tanečních klubů a úzkostí moderního života. Jejich loňský debut Dogsbody je jednou z klíčových nahrávek věnovaných dospívání. Jejich koncerty jsou vyhlášené svou živelností.

Festival Maringota, 16.-18. 8. 2024, Skalice, Slovensko
Maringota jde v detoxu stejným směrem jako Beseda – a lokace útulného pískového lomu ve Skalici je zvolená skvěle. Letos Prago Union, Island Mint, P/\st nebo Dušan Vlk.

Moody Moon Noize, 29.-31. 8. 2024, Chomutov
Mám rád, když se alternativní kultuře daří i mimo tradiční centra. A aktuálně chomutovský Moody Moon Noize má dramaturgii prostě skvělou a aktuální. The Ecstasy of Saint Theresa, Anna Vaverková, Island Mint, Mezi patry klid, Petra Hermanova nebo Yanntray & Kvítek. Tady se vždycky vyplatí objevovat.

Info

foto © se svolením Zdeňka Neusara

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Moody Moon Noize vol. 5: To nejlepší

redakce 02.09.2024

Tři dny v roce, které máte proplouvat městem a objevovat, a všechno, co uvidíte, vás ohromí, obejme, pohladí nebo vtáhne do tance.

Pořadatelská: Simona Švajlenková (Kaštan)

redakce 02.09.2024

Mezi další zajímavé události podzimní sezony v břevnovském klubu bude patřit festival Free Jazz.

Vstupní prohlídka: Judgitzu

redakce 27.08.2024

Loňský debut Sator Arepo, vydán pod hlavičkou Nyege Nyege, přiveze i do naších končin na nevšední festival Hradby Jednoty.

Pořadatelská: Jano Jazvec (Mýšačka Fest)

redakce 20.08.2024

Jak se z labelu Mýšačka Records stal festival a kam v Bratislavě vyrazit za kvalitní kulturou, se dozvíte v naší rubrice.

Kam na rajz s Viliamom Dočolomanským (DOX)

redakce 11.08.2024

„Bez inšpirácie sa nedá žiť!“ vyhlasuje Viliam Dočolomanský. Kde ju môžeme načerpať?

Beseda 2024: To nejlepší

redakce 05.08.2024

Nejzajímavější okamžiky podle redakce a přátel.

10 + 1 = Nik Bärtsch

redakce 05.08.2024

Nick se s námi podělil o svých deset oblíbených písní a jednu nečekanou guilty pleasure, před koncertem na Dobršské bráně.

Vstupní prohlídka: RNZ

redakce 04.08.2024

Podle vlastních slov se jeho hudba rodí z potřeby zpracovat nebo vyjádřit emoce, které jsou většinou negativní. „Pozrime sa spolu aké ďalšie tajomstvá ukrýva unikátne podzemie...“

Pop Messe 2024: To nejlepší

redakce 30.07.2024

Mezi vrcholy festivalu patřila energická show FVLCRVMa, hypnotický výkon Casisdead a lyrická kouzla Nabihah Iqbal. Co dál, kdo víc?

10 + 1 = Petr Tichý

redakce 29.07.2024

Jaká hudba skladatele a kontrabasistu inspiruje, co poslouchá, co ho rozpláče smíchy? Výběr pro Full Moon.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace