Články / Seriály

Pořadatelská: Barbora Mrázová (Povaleč)

Pořadatelská: Barbora Mrázová (Povaleč)

redakce | Články / Seriály | 17.07.2024

Letos Povaleč - festival, jehož tým je složen z kamarádů, kteří se znají dlouhá léta - slaví osmnáctiny, v barokních kulisách Valče. Při této přiležitostí jsme oslovili grafičku a produkční Barboru Mrázovou, aby nám prozradila nějaká organizační tajemství a dala pár tipů, co ještě navštívit. Jdeme na to!


Co chystáte další dny a týdny?
Budu plánovat harmonogram návozů a svozů hajzlů, plotů, buněk a kanclů. To bývá každoroční oříšek, protože kamiony si jezdí, jak chtějí. No a pak nás čeká výjezdní porada ve Valči, abychom prošli a aktualizovali stav skladu – například, kolik hajzlpapírů musíme objednat –, včetně toho si po roce zase projít a zjistit, co a jak v areálu.

Jaký koncert tě v poslední době nadchnul?
Severní nástupiště, když hráli nové album s názvem Orel, netopýr a pes v Brně. Krásný to počin tahleta kapela, jejíž snem je mít písničku na Country rádiu, možná už se jim to povedlo. Nadšení pro tento koncert byl podpořen tím, že byl ve městě, ve kterém nově žiji. Zároveň bylo zvláštní vidět je v Kabinetu Múz, když je mám spojený s vystupováním u barelu s ohněm anebo na bývalém severním nástupišti na Smíchově.

Když se podíváš na koncerty jiných promotérů, koho bys šla podpořit, koho je nutné vidět a slyšet?
Koncerty samostatných interpretů, to je těžký, ty moje, už proběhly v zimě a na jaře. Ale začala sezona festivalů. Kdybych nemusela být na stavbě Povalče, určitě bych hned zamířila na Pop Messe, jelikož tam letos vystoupí Nabihah Iqbal, tu bych si velice ráda poslechla naživo. Ať už se jedná o album Dreamer nebo o starší počin Weighing of the Heart, prostě doporučuju. Nevynechala bych ani Sleaford Mods nebo Kiasmos.

No a pak dám doporučení na dva malé festiválky v krásném prostředí, kam sama ráda jezdím opakovaně. Křič fest v chříčském pivovaru v srpnu a Lodžie Worldfest v jičínské Lodžii v září.


Jaký máš vztah k sociálním sítím?
Nenávidím, používám, ale moc tam neodpovídám a nereaguji. Ale v úzkosti umím proscrollovat hodiny. Zároveň sociální sítě jsou takové to nutné zlo. V dnešní době se stávají klíčovým nástrojem pro propagaci a vyhledávání koncertů, festivalů, workshopů a jiných akcí. Taky se přes ně dají objevit neobjevené. Vše jen díky cookies a algoritmu, který tě sleduje a nabídne ti akci, o které bys mohl/mohla mít zájem. Strašidelný, co.

Kam nejraději chodíš na jídlo?
Do bufetu Brněnka za rohem od školy.

Info

Povaleč
1.-3. 8. 2024
Státní zámek Valeč
web

foto © archiv Barbory Mrázové

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Vstupní prohlídka: Judgitzu

redakce 27.08.2024

Loňský debut Sator Arepo, vydán pod hlavičkou Nyege Nyege, přiveze i do naších končin na nevšední festival Hradby Jednoty.

Pořadatelská: Jano Jazvec (Mýšačka Fest)

redakce 20.08.2024

Jak se z labelu Mýšačka Records stal festival a kam v Bratislavě vyrazit za kvalitní kulturou, se dozvíte v naší rubrice.

Kam na rajz s Viliamom Dočolomanským (DOX)

redakce 11.08.2024

„Bez inšpirácie sa nedá žiť!“ vyhlasuje Viliam Dočolomanský. Kde ju môžeme načerpať?

Beseda 2024: To nejlepší

redakce 05.08.2024

Nejzajímavější okamžiky podle redakce a přátel.

10 + 1 = Nik Bärtsch

redakce 05.08.2024

Nick se s námi podělil o svých deset oblíbených písní a jednu nečekanou guilty pleasure, před koncertem na Dobršské bráně.

Vstupní prohlídka: RNZ

redakce 04.08.2024

Podle vlastních slov se jeho hudba rodí z potřeby zpracovat nebo vyjádřit emoce, které jsou většinou negativní. „Pozrime sa spolu aké ďalšie tajomstvá ukrýva unikátne podzemie...“

Pop Messe 2024: To nejlepší

redakce 30.07.2024

Mezi vrcholy festivalu patřila energická show FVLCRVMa, hypnotický výkon Casisdead a lyrická kouzla Nabihah Iqbal. Co dál, kdo víc?

10 + 1 = Petr Tichý

redakce 29.07.2024

Jaká hudba skladatele a kontrabasistu inspiruje, co poslouchá, co ho rozpláče smíchy? Výběr pro Full Moon.

Vstupní prohlídka: Prismatic (Tomáš Hrubiš & Martin Čech)

redakce 26.07.2024

Z původního konceptu, kdy bubeník jako host doprovázel autora skladeb, se postupně vyvíjí i jejich vzájemná kooperace. Z čeho vyrůstají, kam se dívají?

Top 5: Colours of Ostrava 2024

redakce 22.07.2024

Čtyři dny života v ikonické industriální čtvrti Dolních Vítkovic. Spousta objevů, objetí, slov a hudby.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace