Zprávy / Nové desky

Letní náladovka Letní kapely

Letní náladovka Letní kapely

redakce | Zprávy / Nové desky | 22.08.2024

S kalendářním začátkem hlásila Letní kapela Problém, na závěr prázdnin nás pak parta okolo Jaromíra Švejdíka pro změnu bere na Venkov.

Uvolněná písnička s línou letní náladou dokáže při poslechu vytvářet v posluchačových představách až téměř filmové obrazy a je skvělým doprovodem k období, kdy "jablka padají, vosy lítají dovnitř a zase ven". Song, jenž je další singlovou ochutnávkou z na podzim chystané druhé řadovky Jako pes, doprovází stejně jako v případě Problému lyric video Matouše Vyhnánka.


„Na venkově trávím léto docela pravidelně. Nejsou to pro mě žádné prázdniny, většinou tu pracuji v běžném tempu jako v Praze. Ale přece jen si tu přispím, takže pošťáka neznám… V podvečer vyrážím na kolo anebo vykoupat se do zatopenýho lomu, občas si udělám špekáček na ohni. Čas tu plyne kapku jinak než ve městě a v mém věku je fajn ho zpomalit, někdy i na moment zastavit. Vlastně většinu nápadů posbírám tady, a pak je v zimě zpracovávám v Praze. Taky je dobrý podívat se na svět místníma očima, pokecat na fotbale nebo v hospodě, vystoupit z městké bubliny. Tyhle věci mě zajímají a snažím se je zpracovat ve svých textech, obrazech, muzice…,“ vyznává se hudebník a renomovaný výtvarník známý pod pseudonymem Jaromír 99, který je podobně jako v případě Problému autorem hudby i textu, přičemž o produkci se opět postaral s Letní kapelou úzce spjatý Dušan Neuwerth.

více o kapele zde

Info

Letní kapela
Fb kapely

foto © tyn týna

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Vychází první LP písní Jiřího Bulise

redakce 11.09.2024

Chomutovský rodák Jiří Bulis proslul především svou písňovou tvorbou a hudbou k divadelním inscenacím alternativní scény.

Pavlovitz sa vracia s Cestovateľom v čase

redakce 10.09.2024

Kapela je charakteristická grunge-popovým zvukom, ktorého komplexnosť dopĺňajú gitary odkazujúce na post-punk osemdesiatych rokov.

Ready for vacation s novým EP

redakce 08.09.2024

Ještě na chvíli utéct a schovat se před světem, který je čím dál složitější a ne vždy jsme připraveni v něm čelit další výzvám.

Drom vydávají nové album Pustina

redakce 06.09.2024

Nové album charakterizuje hra s kontrasty, která vynikne už při pohledu na obal desky, o který se postaral Ondřej ze studia Horylesy.

Singl Selective Mute

redakce 01.09.2024

Přímočaré melodické písně s dávkou progresivního rocku a elektroniky Selective Mute nazývají “sick pop”.

DVA ohlašují desku Piri Piri

redakce 29.08.2024

V textu písně je skrytý vzkaz, že klid je nám na dosah i uprostřed vřavy.

Zdeněk Lichnovský Ideálně napořád

redakce 28.08.2024

Hudba Zdeňka Lichnovského se na albu noří do témat nechtěných vzpomínek, duševního zdraví, nutnosti sebekontroly sebe sama a přináší radikálně upřímný mix pravdy a fikce.

Singel Bad Karma Boy, Komunity

redakce 27.08.2024

Pieseň je druhým zverejneným singlom z pripravovaného nového albumu, ktorý vyjde na jeseň vo vydavateľstve Slnko Records.

Goodnite Adam vydáva Lovin Theory

redakce 21.08.2024

Adam tvorí na pomedzí ambientnej a elektronickej hudby, vychádza aj z trapovej produkcie či pesničkárstva.

Majerovy brzdové tabulky vydávají Úplněk

redakce 20.08.2024

Skladby jsou nahrané živě, bez příkras, tedy v takové podobě, jakou mohou posluchači slyšet aktuálně i na koncertech.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace