Zprávy / Nové desky

Prago Union vydávají desku Zvukoloď

Prago Union vydávají desku Zvukoloď

redakce | Zprávy / Nové desky | 15.08.2024

Po dvou letech přichází Prago Union s novým, v pořadí již devátým studiovým albem. Deska s příznačným názvem Zvukoloď má připomenout, že český hip hop stále žije a daří se mu dobře. Křest proběhne v listopadu v Lucerna Music Baru.

Po bokovkách Rigor Mortiz a A)Tým (spolu s Restem) připravil Kato se svojí partou devatenáct nových skladeb s vylepšeným patentovaným Prago zvukem. Album s názvem Zvukoloď vznikalo přibližně rok. „Deska nemá vyloženě ucelený koncept. Každopádně se dá říct, že Zvukoloď to celé tak nějak zastřešuje. V podstatě jde o takový náš paralelní vlastní svět, který vznikl jako reakce k tomu skutečnému,“ popisuje Kato.


Jak vylepšený patentovaný Prago zvuk zní, už daly napovědět první dva singly Cílová skupina a 1/4 na prd II. Kapela momentálně pracuje na klipu ke skladbě Jen blbni. Velký potenciál se ale skrývá i v mnoho dalších jako To i tohle, Tuláci nebo Jednotka odporu. Vlastně ve všech devatenácti skladbách, jak říká sám frontman Kato.

Info

Prago Union –⁠ Zvukoloď (2024)
web kapely

foto © Ondřej Skořepa

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Vychází první LP písní Jiřího Bulise

redakce 11.09.2024

Chomutovský rodák Jiří Bulis proslul především svou písňovou tvorbou a hudbou k divadelním inscenacím alternativní scény.

Pavlovitz sa vracia s Cestovateľom v čase

redakce 10.09.2024

Kapela je charakteristická grunge-popovým zvukom, ktorého komplexnosť dopĺňajú gitary odkazujúce na post-punk osemdesiatych rokov.

Ready for vacation s novým EP

redakce 08.09.2024

Ještě na chvíli utéct a schovat se před světem, který je čím dál složitější a ne vždy jsme připraveni v něm čelit další výzvám.

Drom vydávají nové album Pustina

redakce 06.09.2024

Nové album charakterizuje hra s kontrasty, která vynikne už při pohledu na obal desky, o který se postaral Ondřej ze studia Horylesy.

Singl Selective Mute

redakce 01.09.2024

Přímočaré melodické písně s dávkou progresivního rocku a elektroniky Selective Mute nazývají “sick pop”.

DVA ohlašují desku Piri Piri

redakce 29.08.2024

V textu písně je skrytý vzkaz, že klid je nám na dosah i uprostřed vřavy.

Zdeněk Lichnovský Ideálně napořád

redakce 28.08.2024

Hudba Zdeňka Lichnovského se na albu noří do témat nechtěných vzpomínek, duševního zdraví, nutnosti sebekontroly sebe sama a přináší radikálně upřímný mix pravdy a fikce.

Singel Bad Karma Boy, Komunity

redakce 27.08.2024

Pieseň je druhým zverejneným singlom z pripravovaného nového albumu, ktorý vyjde na jeseň vo vydavateľstve Slnko Records.

Letní náladovka Letní kapely

redakce 22.08.2024

Song je další singlovou ochutnávkou z na podzim chystané druhé řadovky Jako pes.

Goodnite Adam vydáva Lovin Theory

redakce 21.08.2024

Adam tvorí na pomedzí ambientnej a elektronickej hudby, vychádza aj z trapovej produkcie či pesničkárstva.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace