Články / Seriály

Pořadatelská: Simona Švajlenková (Kaštan)

Pořadatelská: Simona Švajlenková (Kaštan)

redakce | Články / Seriály | 02.09.2024

Simona Švajlenková nás zve na čtvrtý ročník festivalu, který pořádá Kulturní magazín UNI. Čeká nás skvělý lineup a výborná atmosféra, o tom není pochyb. Mezi další zajímavé události podzimní sezony v břevnovském Kaštanu bude patřit například festival Free Jazz, který každoročně přináší čerstvé i etablované jazzové umělce, rovněž můžete vyrazit na jistě výjimečný koncert Lankum do prostoru ARCHA+. Jak se říká: Podzim je vždy příznivý, když sedlák není lenivý.


Co chystáte další dny a týdny?
Za pár dnů nám začne každoroční festiválek Unifest. Letos se našemu dramaturgovi obzvlášť vydařil line-up, vystoupí Kalle, November 2nd, Zapomělsem, Tereza Hrabini. A přijedou i zahraniční hosté, jako jsou švédští Baba Iaga nebo rodák z Manchesteru James Harries. Kaštan teď žije hlavně tím. Ale těšíme se i na zářijový Free Jazz festival, kde se představí moderní jazzmanky a jazzmani i představitelé volné improvizace.

Jaký koncert tě v poslední době nadchnul?
Bohužel se mi letos nepodařilo slyšet tolik interpretů, kolik jsem si plánovala. Ale hned se mi vybavil nedávný koncert v Café V lese tria mých oblíbených písničkářů - Dvouhlavej kluk, Kvietah a Člověk krve, kde se křtilo nové album Dvouhlavého kluka, Zmizení D. F. Wallace. Určitě doporučuji k poslechu.


Když se podíváš na koncerty jiných promotérů, koho bys šla podpořit, koho je nutné vidět a slyšet?
Ráda jdu třeba do MeetFactory a ideálně na kapely, které moc neznám. Chodit na nová a neznámá jména je zábava, která stojí za vyzkoušení. Ráda podporuji kluby na tzv. druhé straně řeky, kterých bohužel tolik není, fajn koncerty jsou například v Klubovně. Na co se ale v blízké době těším nejvíc je koncert irských Lankum.

Jaký máš vztah k sociálním sítím?
Považuji je za naprostou součást mého života, ale i nezbytnost pro klub. Nicméně si stále snažím udržovat nadhled a brát je spíš jako nástroj. Na sítích si vážím autenticity a přirozenosti, nemám ráda strojené formáty a jednobarevné feedy.

Kam nejraději chodíš na jídlo?
Můj absolutní favorit je neapolská pizza. Takže kdekoliv ji umějí, tam jdu, momentálně je moje nejmilovanější v San Carlo. Nepohrdnu ale ani dobrým langošem. Doporučuji ten na Braníku v Občerstvení u Sparty.

Info

Unifest 2024
14. 9. 2024 15:00
Kaštan, Praha
vstupenky

foto © se souhlasem Simony Švajlenkové

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Pořadatelská: Adéla Konečná a Tomáš Jirsa (LITR, Kolektiv Hlubina)

redakce 13.09.2024

Předposlední víkend v září bude nachystán hudební program pro knižní veletrh autorských a uměleckých publikací LITR.

Vstupní prohlídka: timmi

redakce 11.09.2024

Na Lunchmeatu uvede premiéru audiovizuálního projektu Lithospheres ve spolupráci s vizuálními umělci Darjanem Hardim a Tomášem Martinkem.

10 + 1 = Tarnovski

redakce 08.09.2024

"Filmař a hudebník Sunik Kim vydal v poslední době dvě ohromující alba, Potential a Tears of Rage. Jsou to naprosto nekompromisní, zahlcující kompjůtrový bouře," říká Tarnovski a solí dál.

Moody Moon Noize vol. 5: To nejlepší

redakce 02.09.2024

Tři dny v roce, které máte proplouvat městem a objevovat, a všechno, co uvidíte, vás ohromí, obejme, pohladí nebo vtáhne do tance.

Vstupní prohlídka: Judgitzu

redakce 27.08.2024

Loňský debut Sator Arepo, vydán pod hlavičkou Nyege Nyege, přiveze i do naších končin na nevšední festival Hradby Jednoty.

Pořadatelská: Jano Jazvec (Mýšačka Fest)

redakce 20.08.2024

Jak se z labelu Mýšačka Records stal festival a kam v Bratislavě vyrazit za kvalitní kulturou, se dozvíte v naší rubrice.

Kam na rajz s Viliamom Dočolomanským (DOX)

redakce 11.08.2024

„Bez inšpirácie sa nedá žiť!“ vyhlasuje Viliam Dočolomanský. Kde ju môžeme načerpať?

Beseda 2024: To nejlepší

redakce 05.08.2024

Nejzajímavější okamžiky podle redakce a přátel.

10 + 1 = Nik Bärtsch

redakce 05.08.2024

Nick se s námi podělil o svých deset oblíbených písní a jednu nečekanou guilty pleasure, před koncertem na Dobršské bráně.

Vstupní prohlídka: RNZ

redakce 04.08.2024

Podle vlastních slov se jeho hudba rodí z potřeby zpracovat nebo vyjádřit emoce, které jsou většinou negativní. „Pozrime sa spolu aké ďalšie tajomstvá ukrýva unikátne podzemie...“

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace