Články / Seriály

Vstupní prohlídka: Blue Lab Beats

Vstupní prohlídka: Blue Lab Beats

redakce | Články / Seriály | 23.09.2024

Londýnské duo Blue Lab Beats, tvořené producentem NK-OK a multiinstrumentalistou Mr. DM, kombinuje žánry jako jazz, hip hop, afrobeat, soul a elektroniku, přičemž čerpají inspiraci z britských kořenů i africké diaspory. Z původních pokojových producentů remixujících hvězdy jako Dua Lipa jsou horká jména ostrovní scény, o čemž se v říjnu přesvědčíte na jejich koncertu v rámci festivalu Mladí ladí jazz.


Co tě inspirovalo k hudebnímu stylu, který hraješ?
Mr. DM: Například Anita Baker, Patrice Rushen, Stevie Wonder, James Brown a Prince.

NK-OK: Já jsem miloval hudbu od malička a taky mě bavily počítače a hry, takže dávalo smysl, že jsem se stal programátorem a hudebním producentem.

Čím se bavíš/živíš vedle hudby?
Mr. DM: Když zrovna nehraju, tak rád chodím na procházky nebo sedím v parku a poslouchám stromy nebo jak si spolu povídají ptáci.

NK-OK: Miluju vaření! Je to pro mě jako terapie, mám rád, když vím, co vyživuje moje tělo, taky se snažím praktikovat vědomé jezení. Čas od času cvičím, to taky pomáhá mé duši.

Co je nejhoršího na hraní v kapele?
Oba: V kapele je obecně důležité chápat prostor ostatních. Občas do něj zasahujeme moc, občas se zase odcizujeme – takže je opravdu důležité najít balanc a pro to je zásadní komunikace.


Co bezpečně rozhodí tvoji pozornost?
Mr. DM: Řekl bych, že když zrovna nejsem v nějaké hudební situaci, tak mě dokážou rozptýlit nápady týkající se muziky, které mi proudí hlavou, nebo třeba výrazné zvuky z ulice.

NK-OK: Jsem neurodivergentní, takže mě dokáže rozptýlit skoro cokoliv. Když se to stane, snažím se být co nejvíce přítomný v daném okamžiku, abych se dokázal soustředit.

Bez jakého jídla a pití by se neměla obejít žádná koncertní backstage?
NK-OK: Upřímně, snažím se před vystoupením jíst spíš lehčeji a dám si třeba panáka rumu, ale nikdy nepiju moc, abych neztratil kontrolu.

Mr. DM: Svačinka bez ořechů, protože jsem na ně alergický, a rum nebo petrone.

Do čeho investuješ nejvíce času a peněz?
Mr. DM: Většinou je vrážím do věcí spojených s hudbou – nové vybavení, opravy toho současného nebo lístky na koncerty, abych podpořil ostatní ze scény.

NK-OK: Bicí automaty, hahaha, těch jsem koupil už hodně!

Jak bys charakterizoval současný svět ve třech větách?
Oba: Chaotický, protože nikdy nevíme, co se stane příště. Komplikovaný, protože náš svět dává větší váhu moci a chamtivosti před lidskostí. Krásný, protože pořád objevujeme nové věci, ať už na světě, nebo sami v sobě.

Info

Blue Lab Beats (uk)
web

živě: Mladí ladí jazz: Blue Lab Beats + support TBA
13. 10. 2024 20:00
Rock Café, Praha
web

foto © se svolením Blue Lab Beats

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

10+1 = Dorian Dumont (Echt!)

redakce 16.09.2024

Jsou známí svými výbušnými koncerty, o čemž se budeme moci brzy přesvědčit. Zatím se naladíme playlistem od klávesáka Doriana Dumonta.

Pořadatelská: Adéla Konečná a Tomáš Jirsa (LITR, Kolektiv Hlubina)

redakce 13.09.2024

Předposlední víkend v září bude nachystán hudební program pro knižní veletrh autorských a uměleckých publikací LITR.

Vstupní prohlídka: timmi

redakce 11.09.2024

Na Lunchmeatu uvede premiéru audiovizuálního projektu Lithospheres ve spolupráci s vizuálními umělci Darjanem Hardim a Tomášem Martinkem.

10 + 1 = Tarnovski

redakce 08.09.2024

"Filmař a hudebník Sunik Kim vydal v poslední době dvě ohromující alba, Potential a Tears of Rage. Jsou to naprosto nekompromisní, zahlcující kompjůtrový bouře," říká Tarnovski a solí dál.

Moody Moon Noize vol. 5: To nejlepší

redakce 02.09.2024

Tři dny v roce, které máte proplouvat městem a objevovat, a všechno, co uvidíte, vás ohromí, obejme, pohladí nebo vtáhne do tance.

Pořadatelská: Simona Švajlenková (Kaštan)

redakce 02.09.2024

Mezi další zajímavé události podzimní sezony v břevnovském klubu bude patřit festival Free Jazz.

Vstupní prohlídka: Judgitzu

redakce 27.08.2024

Loňský debut Sator Arepo, vydán pod hlavičkou Nyege Nyege, přiveze i do naších končin na nevšední festival Hradby Jednoty.

Pořadatelská: Jano Jazvec (Mýšačka Fest)

redakce 20.08.2024

Jak se z labelu Mýšačka Records stal festival a kam v Bratislavě vyrazit za kvalitní kulturou, se dozvíte v naší rubrice.

Kam na rajz s Viliamom Dočolomanským (DOX)

redakce 11.08.2024

„Bez inšpirácie sa nedá žiť!“ vyhlasuje Viliam Dočolomanský. Kde ju môžeme načerpať?

Beseda 2024: To nejlepší

redakce 05.08.2024

Nejzajímavější okamžiky podle redakce a přátel.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace